ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Zeytinyağlı denilince akıllara ilk gelen hafifliğiyle gönüllere taht kurmuş enginar tarifi

MALZEMELER


5 Tane Enginar, 1 Tane Havuç, 1 Tane Patates, 1 Tane Soğan 1 Tane Limon, 1 Çay Bardağı Bezelye, Şeker, Tuz, Sıcak Su Dereotu, Zeytinyağ, 2 Diş Sarımsak

 

YAPILIŞI


Tencereye iki yemek kaşığı sızma zeytinyağ koyup incecik yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Ardından sarımsak, küp küp doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi koyuyoruz. Bir kaç dakika kavurduktan sonra enginarları üzerine koyup bir tane limonun suyunu, 2 tane küp şekeri ve tuzu ekledikten sonra enginarların üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişiriyoruz. Suyunu çekmeye başladığında pişmiş oluyor.