Zeytinyağlı denilince akıllara ilk gelen hafifliğiyle gönüllere taht kurmuş enginar tarifi
MALZEMELER
5 Tane Enginar, 1 Tane Havuç, 1 Tane Patates, 1 Tane Soğan 1 Tane Limon, 1 Çay Bardağı Bezelye, Şeker, Tuz, Sıcak Su Dereotu, Zeytinyağ, 2 Diş Sarımsak
YAPILIŞI
Tencereye iki yemek kaşığı sızma zeytinyağ koyup incecik yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Ardından sarımsak, küp küp doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi koyuyoruz. Bir kaç dakika kavurduktan sonra enginarları üzerine koyup bir tane limonun suyunu, 2 tane küp şekeri ve tuzu ekledikten sonra enginarların üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişiriyoruz. Suyunu çekmeye başladığında pişmiş oluyor.